Robotika

KRAĆI PROGRAMI

Program robotike (STEM)

Danas, kada su djeca u svakom trenutku izložena tehnologiji, cilj programa robotike je omogućiti djeci razvoj kritičkog mišljenja, omogućiti im da zavire iza ekrana i otkriju što se tamo krije, potaknuti ih na kreativno rješavanje problema i „designe thinking“, razvijati logičko-matematičke kompetencije i osnove programiranja kako bi umjesto konzumenata sadržaja postali mali inovatori i kreatori. Uz sve to cilj je povezati STEM i učenje stranih jezika kako bi se djeca cjelovito razvijala, stvarala i istraživala uz zabavu i igru.

Program se sastoji od 35 radionica + završna priredba po modulima: programiranje i kodiranje, robotika, designe thinking i DIY (do it yourself) i znanstveni pokusi. Djeca će raditi s najnovijom opremom i edukativnim robotima. Radionice se odvijaju od rujna do lipnja, jednom tjedno, u malim grupama koje omogućuju individualni pristup.

O nama

Dječji vrtić „Sunčeko“ mjesto je odgoja i obrazovanja djece predškolskog uzrasta koji skrbi o cjelovitom razvoju svakoga djeteta te primjenjuje pristup temeljen na njihovim osobnim i razvojnim karakteristikama, preferencijama i potrebama.

Pratite nas na Facebooku